Håkon Thelin er en av våre mest innovative kontrabassister. Til Only Connect har han samlet et stjernelag av musikere i en utvidet besetning av Norges eldste samtidsensemble Oslo Sinfonietta, som vil urfremføre Thelins største og viktigste verk til dags dato.

Det blir også urpremiere på Christian Eggens medley Upålitelig oppsummering i anledning Norsk komponistforenings 100 årsfeiring, med POING som solist. 

Kontrabassist og komponist Håkon Thelin er en av verdens fremste formidlere av ny musikk, kjent fra trioen POING og internasjonale grupper som Ensemble Modern, Musikfabrik og Apartment House.

Basskonserten The Ark er en raffinert lek med klanger som flyter i grenselandet mellom folkemusikk og samtidsmusikk, der dype instrumenter som kontrabasser, bassfløyte og basstromme får dominere lydbildet. Ideen om å skrive en basskonsert har fulgt Thelin i flere år og er høyst personlig på alle måter. Stykket samler inspirasjon i form av lyder, spilleteknikker, klanger og musikk, så vel som mennesker, steder og opplevelser som har vært sentrale i tiden Thelin har jobbet med stykket. 

Sjangerblandingen av toner fra folkemusikken og teknikker fra samtidsmusikken er noe Thelin har jobbet med lenge, bl.a. sammen med folkesangeren Unni Løvlid. Det vil også dukke opp en og annen armensk folkemelodi i miksen. 

Thelin har skrevet verket først og fremst i sitt eget hodet, i stedet for på bassen som er hans vanlige støttespiller. Ettersom noe av musikken som vokste frem var for komplisert til å notere ned så hviler deler av verket på improviserende musikere, men med et partitur som ledende grunnstruktur. Musikerne fra Oslo Sinfonietta har Thelin, som til vanlig spiller i ensemblet, også i stor grad fått plukke ut selv. Han har også fått med seg noen ekstra tilskudd, bl.a. den bulgarske trompetisten Sava Stoianov (Ensemble Modern), folkemusikeren Steinar Ofsdal på seljefløyte og klangmesteren Ingar Zach på slagverk. 

Dirigent, komponist og pianist Christian Eggen har laget en medley med korte glimt fra Norsk komponistforenings rikholdige, 100 år gamle katalog av våre fremste komponister. POING er solist i stykket og publikum inviteres til quiz.

Besetning for The Ark
Håkon Thelin, kontrabasser
Oslo Sinfonietta, Christian Eggen, dir.

Musikere:
Rolf-Erik Nystrøm, saxofon
Kjell Tore Innervik, slagverk
Ingar Zach, slagverk
Bjørnar Habbestad, fløyte
Steinar Ofsdal, seljefløyte
Ingvill Hafskjold, klarinett
Glenn Lewis Gordon, kontrabass
Patrick Wilder, kontrabass
Embrik Snerte, fagott
Sava Stoianov, trompet
Julius Pranevicius, horn
Sverre Riise, trombone
Catharina Chen, fiolin
Karin Hellqvist, fiolin
Bendik Foss, bratsj
Johannes Martens, cello

Se hjemmesiden her!